Thursday, March 26, 2009

bliss a.k.a shine

selame aku dh idup lebih kurang 21 tahun 7 bulan ni aku penah la rase macam mane rase "C.I.N.T.A" (huuuu agaknye la). cambes gak. n besenye cinte ni die datang secare pakej. bile bercinte kite bleh la rase suke n duke skali huhuhuhu...

aku suke bile:
1) tiap kali jupe die belikan aku air bliss or yang improved punye version iaitu shine (suke la sbb die ingt bende2 yang aku suke)

2) die bagi bunge ros (macam poyo je kan...tp aku suke gak)

3) die berborak n bercerite sampai berjam-jam (hehehhe aku memang suke yang banyak cakap sebab aku x bape suke bercakap...suke mendengar)

4) die sanggup tunggu aku lebih dari 2 jam n bile jupe die x marah or bad mood
pun (ni tandanya die seorang yang sangat penyabar.....i like)

5) die pandai wat lawak (liza memang seorang yang suke bergelak ketawe)

6) die makan makanan yang aku masak dengan bersungguh2 walaupun bukan sedap sangat pun aku masak

7) die sanggup maafkan aku even kesalahan yang dah aku buat tu sangat2 la besar (terharu)

aku sedih or marah bile:
1) hmmmmm susah plak nak ingat.... (sebab cinta kadang2 buat kite jadi buta n bodoh...walaupun banyak kali kite merana sebab cinta, kite still x serik tuk rase cinta)

Wednesday, March 18, 2009

jangkitan~~

aku dijangkiti sakit mate...huuuu tp g cek doc smlm dpt mc sehari je mmg kedekut mc la doc tu.....

bile sakit mate housemate aku nk pandang aku pn takut so bile cakap dgn aku dorg pandang tempat lain heeeee klaka plak rase...even lecturer aku pn x pandang aku bile becakap....rase info lambat sikit la sampai bile org x pandang mate kite mase communicate..baru aku tau betape pentingnye eye contact heee

tgh bz prepare tuk poster presentation jumaat ni tu yg entri kali ni agak bosan...(ceh bajet entri b4 ni gempak gile r kan)...nway wish me luck!

p/s: rase idup agak tidak teratur skarang..byk bende nk pk...n byk gak bende yg merisaukan.....bak kate cik suli- "jiwa kacau"

Sunday, March 15, 2009

kepenatan yg berbaloi

dh 2 ari buat community service kat rumah amal limpahan kasih kat puchong...act tuk ktorg punye ko-k (community service for 20 hours). honestly memang sangat2 penat, tp cmbes cz ni 1st time buat keje2 mcm ni. ktorg tolong sikit2 je iron2 baju (banyak gile wei memcecah ratusan pasang gak wei ktorg iron...crius x tipu), kemas2 stor, asing2kan baju...macam tu jela keje ktorg.nampak macam simple je ape yg ktorg buat tp pihak dorg sgt2 berterima kasih so personally aku rase sgt2 lege sbb dpt tolong.

bile tgk anak2 yatim ni aku sgt2 bersyukur sbb ade mak n abah...x dpt bayangkan idup tanpa dorg......lamenye x cium mak....**sigh



p/s: trime kasih x terhingga kpd abg aku nizam yg sudi jd driver kami tuk 2 ari ni..memang abg yg baik..(die x bace blog ni tu yg aku puji hahahha kalo die tau mesti kompem bangge gile)

p/s lagi: kaki aku yg tersepit pintu bus ritu bengkak n lebam......huuuuu (xnk cite panjang2 psl kaki tersepit...malu~~)

lagi2 p/s: sya nnt free kite jupe k

Saturday, March 14, 2009

easy said than done

kite kalo cakap memang senang kan?
senang je bagi nasihat kat orang...

yg bagi nasihat:
"ala die tu sape je, ko cari je yang lain ape susah"
"die layan ko macam tu pn ko still nk die??"
"ko buang je sume yg berkaitan pasal die...senang sikit nk lupe"
"kalo nk diet kurangkan makan nasi" (ait tetibe masuk pasal diet plak kn)

yg terima nasihat:
"yela ko ckp memang la senang....cube kene kat ko" (besenye mereka akan ckp mcm ni dlm hati hehhehe)

sebab kite x merase ape yg orang lain rase memang senang tuk bercakap itu n ini.tp try kalo bende tuh jd kat batang idung sendiri, baru tau langit tu tinggi ke rendah (hah amek ko, rasakan)

tp kadang2 kate2 n nasihat macam ni sangat2 perlu tuk bg comfort kat orang yg memerlukan. yela kite pn bukannye betul sgt n kite x berade kat situasi tu tp at least berharap yg kate2 nasihat ni bole bg semangat sikit or at least sbg petande yg kite take care n ade rase nk membantu even kdg2 nasihat tu sgt2 la useless. tu kalo aku la. regardless la nasihat tu betul or salah aku still appreaciate kate2 nasihat sbb bende tu bgtau yg ade orang lain yg concerne psl kite.yela lgpn bkn senang nk comfort or console kwn2 kite yg tengah sedih.huuuuuu selalunye aku memang x reti nk ckp ape kalo kwn aku nangis struggle depan mate aku....jz bole duk sebelah n cakap "nnt mesti ok...skarang memang la rase susah sikit"....

pada membe2 n mereka2 yg slalu berborak n bagi nasihat
mase aku tgh ilang arah tujuan,
mase aku perlukan pendapat tuk buat keputusan,
mase aku tgh nangis mcm org yg ilang kewarasan...
thanks guys....really appreaciate it...sgt2!


p/s: tdo dari kul 830 pm td kul 1230 am baru tejage....hahhahahaha..tdo je keje aku rini

p/s lagi: sok n ahad nk wat community service kat uma anak yatim...rase berdebar plak xtau la nape....aku ni memang suke berdebar...penah skali nak jupe besfren yg dh lame gile x jupe aku duk berdebar sepjg perjalanan sbb xtau nak cakap ape n nak wat muke mcm mane huuuuuuu pelik kah? (ait pjg la plak p/s aku ni)

slamat malam dunia~~

Wednesday, March 11, 2009

kasut oh kasut

klo nk tau bape byk kasut yg ade dlm uma yg dihuni oleh 7 org perempuan sila lihat gambar di bawah...heeeee

tgh baring2 tadi tetibe tgk tempat letak kasut kt uma ni....hahaha sgt2 byk dh rupenye kasut ktorg...perempuan mmg suke beli kasut.kdg2 mmg keperluan sbb x sume kasut boleh masuk tuk sume baju.x mcm laki kdg2 1 or 2 kasut dh ckp tuk sesuai kan pakai dgn ape2 baju pn...klo perempuan bile pakai baju kurung or formal, kene pakai kasut yg seswai gak...klo nk nmpk bergaye skt kene cari heels...xkan dh dress up ayu2 tetibe pakai sneakers je plak kn...pastu kene seswai dgn kaler attire or handbag...so jgn rase pelik bile klo kt shopping mall kedai kasut sentiase full dgn kaum hawa




hehhe kene bagi visual evidence betapa byknye kasut kt uma ni...kat dlm rak kasut tu pn dh penuh huuu..ni still student lg ni klo dh keje xtau la cane

Tuesday, March 10, 2009

kiss me through the phone



ade someone yg muncul tuk ceriakan hari aku huhu..berjaye buat aku lari sekejap dr masalah (i know...i know...kite mmg xkan dpt lari dr masalah, but still sometime we still need some time off)


but as same as the rainbow it will not last for long...so i need to keep reminding my heart not to cry when the time come for the rainbow to disappear...
tetibe teringat cite ugly betty (season 2 x ingt episode yg mane)..die still decide nk bersame dgn daniel even die tau dorg akan berpisah gak nnt...(but u know what...enjoy....n jz live the present)







pada saat dan ketika ini ada rase rindu yg teramat











pada saat dan ketika ni gak aku suke gile dengo lagu "kiss me through the phone" soulja boy feat. sammie n "satisfaction" benni benassi huhuhu lagi td duk ulang due lagu ni je








p/s:

bunge tuk sya














ni wallpaper yg aku gune skrg hehehehe







sume wallpaper ni aku amek kat http://pincel3d.deviantart.com/

bye~~

rehat

lame betul aku x tulis kat sini.....
huuuuuu....bz uruskan keje2 thesis....bz merehatkan diri juge hahahhaa....
last weekend aku betul2 berehat....tak pk langsung pasal keje2 aku yg sememangnye melambak.....

rase sgt lege bile dpt spent mase dgn someone yg kite suke n syg....huuhu...

ape2 pn skrg kene kembali ke kehidupan asal......

Friday, March 6, 2009

sape kate noor shazliza maksom kuat tido??

muahahahahahahaha..........aku x tido lg dari pukul 1.30 am tadi.....siapkan result thesis n abstract...dh jupe lecturer td..nasib baik rini die ok n tak marah2 (muke aku ni dh tebal/kebal kene marah dgn die huuuuu) sakit2 badan dh ni...duk bersile je ngadap laptop...

sape kate liza kuat tido hah...??

p/s: mate ni tak tau ngantuk la plak....ngeh2...

P/s lagi:dayah ajak g nonton wayang...slumdog millionnaire..dh lame nk tgk tp asek full house je...(ni pn tak tau jadi ke tak...dayoh busok tak nak g mandi lagi)

Thursday, March 5, 2009

nak terbang....

klo aku diberi peluang tuk terbang untuk 1 ari.....

aku nk terbang balik rumah...rindunye kat mak...n aku tau mak pn rindu aku...huuuu derhake kah aku? (maaf sgt2 mak org byk sgt keje....)~~boleh diterime ke alasan tu?

aku nk terbang g rumah syafiza ramadhan....rindu banget same die....nk bercerite suke duke aku skrg ni.....

aku nak terbang....**sigh

video

Wednesday, March 4, 2009

S.O.S

sejak kebelakangan ni tidurku sentiase tidak lena...hatiku sentiase tidak tenang...resah gelisah je.....makan xde selere (eh yeke??heeee)...apekah petande sume ini???



huuuuuuuuuu ni tandenye thesis aku x siap2 lg.....uwaaaaaaaaaaaaaaa serabutnye idup aku skarang.....tolong....tolong....tolong-menolong...

p/s: terime kasih pd kawan yg sudi pening kepale bersame2 dgn aku mlm semlm...u know who u r...thanks..

Monday, March 2, 2009

ke pangkor pula

sabtu pagi 28hb feb gerak ke pangkor smpai semule di um 1hb mac mlm. fieldtrip tuk kls ecotourism..
klo org tnye "how was pangkor?" aku besenye akan jwb cmni je "okla...bese2 je"
xtau nk ckp ape...but this are some of the photos that i manage to take...



sesampainye di terminal jeti, lumut


dlm feri...dayah yg ecited....mcm budak kecik...sgt innocent..seat tu rendah sgt tuk die yg hanye berketinggian 152cm tuk menjenguk ke luar tingkap feri (dayah jgn marah k)

beberape minit selepas itu......


ait dh tdo dh rupenye


hahaa sgt teruje bile tgk van kaler pink (org kat sane still panggil taxi)

jalan2 kat pantai.....





sempat naik bot n g snorkling (hahaha xdela snorkling sgt pn...) tp agak x bes sbb airnye x jernih...keciwa~~



huhuhu ambassador satay jellyfish...aku suke gile mkn bende ni...teringat mase kecik2 dulu slalu mintak duit kat mak nk beli bende ni...aku berjaye abiskan 8 bungkus satay jellyfish ni dlm mase kurang dr 12jam...crius...hahahha


ade gak beli cenderamata/cenderahati...huhuhu tp kerana bajet yg agak terhad..x sume org aku dpt belikan...sory la ye pd mereka yg x dpt souvenir...harap anda2 sume faham


mlm2 mkn beger...huu


mase otw balik sempat singgah kt hutan paya bakau kejap


hero remaje yg x brape nk hero


menara condong kat teluk intan

nk tau nape menara ni condong?xnk tau pn aku nk bgtau gak...menara ni condong sbb tanah tempat menare ni dibina lembut n ia condong ke arah barat laut(klo x silap la)sbb dulu2 ade tangki air atas menara ni tuk persediaan mase musim kemarau..huu mcm dokumentari la plak..

hmmm tu je kot nk cite.....sekian~~

p/s: dayah ckp gambar ni mcm aku nk g haji